🐾 Trimmen: Ik trim uw hond naar uw wensen en wil daar ook altijd in adviseren. Bij het trimmen zit alles in het pakket wassen,       scheren, knippen,  maar ook de oortjes schoonmaken, nagels knippen, (evt) anaal klieren legen, droog föhnen en knuffels!! 

🐾Ontwollen: ik ontwol ieder ras en ook daar zit het hele pakket bij. Bij ontwollen worden de losse haren verwijderd en loszittende ondervacht. Dit doe je voornamelijk door de hond met goede (bij het ras passende) shampoo te wassen, daarna met een conditioner goed in masseren dan goed uitspoelen en met de waterblazer erop. Natuurlijk een goede borstelbeurt, ook super fijn als uw hond vreselijk in de rui is. 

🐾borstelen/kammen: vind u het moeilijk om uw hond zelf goed klit vrij te houden. Ook daarvoor kunt u bij mij terecht. 

 

🐾Wassen: natuurlijk kunt u uw hond ook voor een wasbeurt brengen. Dan zal ik ook alleen wassen en natuurlijk maken dat ie weer lekker schoon en droog naar huis kan. 

🐾Nagels knippen: Bij nagels knippen kunt U even wachten, uw trouwe vriendje is zo klaar om weer mee te gaan!! 

🐾Anaalklieren legen: Dit doe ik alleen wanneer het echt nodig is. Er zijn Trimsalon’s die het altijd doen. Ik ben daar geen voorstander van, mijn ervaring is eenmaal geleegd moeten ze vaker geleegd worden. Bij veel honden als ze de grote boodschap doen leegt het vanzelf en hoef je er nooit aan te komen. Heeft uw hond er wel veel last van dan natuurlijk altijd laten legen. Als uw hond veel met het kontje over de vloer schuurt (sleetje rijden) of bijt naar en rond zijn  staart,  dan weet U dat ze last hebben van de anaalklieren. Als U ze te lang laat lopen kan het gaan ontsteken enz.... 

 

🐾 Verder kunt U natuurlijk met al uw vragen bij me terecht!!